Onze werkwijze, een individuele aanpak.

Aanmelden

U als patiënt staat centraal in het Artsen Acupunctuur Centrum. Wij nemen de tijd voor u om een persoonlijk behandelplan samen te stellen. Om een individuele aanpak te kunnen bieden, vragen wij u, nadat u zich heeft aangemeld als nieuwe patiënt, een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst gaat over de klachten die u ervaart en over eventuele vroegere ziektes of klachten. Wij vragen u om deze lijst zo volledig mogelijk in te vullen en naar ons terug te sturen. U kunt deze vragenlijst hier downloaden.

Eerste afspraak

Wij maken met u een afspraak voor een eerste consult. Dit consult duurt ongeveer een uur. Wij stellen u dan aanvullende vragen om u te leren kennen en om een goed beeld van u te krijgen, zowel lichamelijk als psychisch. Doorgaans vindt er tijdens dit eerste consult een elektro-acupunctuurmeting plaats (vlg. Dr. Voll, zie behandelmethodes). Dit doen wij om een precieze diagnose te stellen en tot een juiste therapie te komen. De vervolgbehandelingen duren ongeveer een half uur.

Praktijkinformatie

Wij vragen u van tevoren een vragenlijst in te vullen die wij u toesturen samen met een brief hoe de werkwijze op onze praktijk is. Als u deze vragenlijst naar ons terugstuurt geeft u ons in principe toestemming uw gegevens te verwerken volgens de Europese Privacywet(AVG). Zie Privacy voor ons privacyreglement.

Tijdens het eerste consult van ongeveer een uur worden uw medische gegevens verder uitgevraagd, wordt er een diagnose gesteld en wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Voor een consult c.q. behandeling brengen wij € 90,- in rekening. Het consult wordt elke keer contant betaald (pinnen is hier niet mogelijk). U krijgt dan een afrekennota waarmee u het aan ons betaalde bedrag kunt declareren bij uw ziektekostenverzekering. Wij vallen onder de “Aanvullende Zorg”. Welk bedrag u vergoed krijgt kunt u op uw verzekeringspolis nakijken.

Wij zijn telefonisch bereikbaar. Afspraken die niet minstens 24 uur van tevoren zijn afgezegd, brengen wij in rekening.

Wij zijn aangesloten bij de KNMG (Koninklijke Maatschappij ter Bevordering van de Geneeskunde), de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur) en de WAVAN (Wetenschappelijke Artsen Vereniging voor Acupunctuur in Nederland). Volgens de wet WKKGZ (Wet Klachten, Kwaliteit en Geschillen Zorg), zijn wij aangesloten bij de KAB (Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen). Wij werken volgens het Privacyreglement zoals het op onze website wordt vermeld.

Behandelmethodes

Onze behandeltechnieken zijn kindvriendelijk en hebben weinig tot geen bijwerkingen. Een behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit een aantal (laser-) acupunctuurbehandelingen, neuraal-regulatietherapie, leef- en voedingsadviezen, aanvullende medicatie en/of voedingssupplementen. Lees hier meer over onze behandelmethodes.

Wilt u zich aanmelden als nieuwe patiënt of heeft u vragen? Neem contact met ons op, tijdens kantooruren. Wij staan u graag te woord of bellen u terug.